Načelnik Općine Borovo: “Policija je počela legitimirati kolonu tek kad su vidjeli da snimam”

Općina Borovo u ponedjeljak će uputiti zahtjev ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću u kojem će tražiti odgovornost za incident koji se dogodio u nedjelju ujutro, kada je skupina navijača u Borovu izvikivala povike neprimjerena sadržaja, najavio je načelnik te Općine Zoran Baćanović.

U nedjelju ujutro, nakon što su položili vijence za 12 redarstvenika stradalih prije 30 godina, skupina navijača prošla je kroz mjesto izvikujući “Ubij Srbina” i “Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati”.

“Povorka se kretala ulicom Ratarska-Željeznička i vraćala se Bulićevom ulicom u pratnji policijskih vozila, a njezini su sudionici izvikivali katastrofalne poruke, pogotovu ako imamo u vidu mjesto u kojem se to dogodilo i današnji blagdan.

Prišao sam koloni i napravio snimku i tek kada je policija vidjela da snimam, reagirali su, zaustavili kolonu i počeli legitimirati pojedince”, rekao je u izjavi za Radio Borovo načelnik Općine Borovo Zoran Baćanović.

Ocijenio je i kako  postupanje policije nije dobro te da policija ne bi smjela dopustiti da bilo tko poziva na ubojstvo.

Komentiraj