Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

HDZ tvrdi da načelnik optužen za silovanje nije njihov član

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu zbog silovanja podignulo je optužnicu protiv Ž.P. iz Lasinje. Kako je objavio Ivan Pernar na svom Facebook profilu, riječ je o Željku Prigorcu, HDZ-ovom načelniku općine Lasinja.

“Kada sam vidio papir koji govori da je DORH digao optužnicu protiv osobe koja se zove Željko Prigorac uz napomenu da se radi o HDZ-ovom načelniku općine Lasinja, odmah sam poslao upit DORH-u radi li se upravo o toj osobi”, napisao je Pernar.

HDZ tvrdi da nije njihov član

Županijska organizacija HDZ-a Karlovačke županije tijekom večeri je reagirala i ogradila se od Prigorca, ustvrdivši kako on ‘već duže vrijeme nije njihov član’.

“Gospodin Prigorac već duže vrijeme nije član Hrvatske demokratske zajednice”, izvijestili su kratko iz Tajništva HDZ-a Karlovačke županije.

ŽDO potvrdio podizanje optužnice

Podizanje optužnice za Dnevnik.hr potvrdio je glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu.

“U svezi upita obavještavam Vas da je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, nakon provedene istrage, dana 28. veljače 2019. podiglo optužnicu protiv Ž. P. (1965.) zbog kaznenog djela protiv spolne slobode – silovanje, opisano u članku 153. stavku 1. u svezi članka 152. stavka 1. Kaznenog zakona/11, a koje je počinjeno dana 16. kolovoza 2018. u Lasinji”, navodi se u priopćenju ŽDO-a koje je potpisao Županijski državni odvjetnik Mladen Krajačić.

Prigorac tvrdi da je to blamaža koja ide prema njemu

Upitan odnosi li se optužba za silovanje na njega, načelnik Općine Lasinja Željko Prigorac je odgovorio: “Nešto se radi na tome, ali to ćemo još vidjeti. To je potpuna neistina, blamaža koja ide prema meni”.

Prigorac tvrdi da još nema informaciju o tome da je protiv njega karlovačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu.

“A navodno da jest. Ja nisam trenutno tu, vraćam se u subotu. Vidjet ćemo što će Optužno vijeće s tim jer dokaza nema nikakvih. Radi se o ženi koja je došla živjeti u Lasinju. Neću javno iznositi, ali ona je prostitutka. Ona je bila protiv mene kao načelnika Općine, stalno pisala, ja se na to nisam obazirao i tako je došao jedan kontakt koji se dogodio oko nečega gdje je bilo i tako… Ona je iskoristila prigodu i prijavila i to je tako”, kazao je Prigorac za Dnevnik.hr.

Komentiraj