Načelnik Dicma: “Za sada poplavljeno je 15 kuća prava brojka znat će se tek kasnije”

Petnaestak kuća poplavljeno je u nedjelju u Dicmu, u jakoj kiši i grmljavinskom nevremenu, a zbog poplave ceste su zatvorene za promet.

Načelnik Dicma Petar Maretić za Hinu je izjavio kako se izlila sezonska bujica Suvaja zbog čega su od jutros na terenu vatrogasci.

Najprije su izvlačili automobil i vozača koji su upali u duboku vodu, a potom smo pozvali i druge u pomoć- civilnu zaštitu i volontere. Rasporedio sam ljude, crpili smo vodu, a pomogla su nam i dobrovoljna vatrogasna društva iz Sinja i Dicma, sinjska policija, civilna zaštita, kazao je Maretić.

Uspjeli su obraniti neke kuće, no neke su dijelom poplavljene, jer se nalaze neposredno uz bujicu. Za sada je, kaže, dijelom poplavljeno 15-ak kuća, ali, prava brojka znat će se tek kasnije.

Dicmo je obišao i gradonačelnik Sinja Miro Bulj rekavši da je ondje najgora situacija. Poplavilo je i sinjsko polje, te mnoge oranice, a u ovim trenucima traje ispumpavanje vode iz mnogih objekata, te postavljanje vreća s pijeskom.

Splitska je policija izvijestila da je državna cesta D1 u Dicmu zatvorena za promet osobnim vozilima zbog obimnih oborinskih voda pa se prema Sinju prometuje pravcima Dugopolje – A1- Bisko.

Komentiraj