Načelnica Karlovačkog stožera: “Nije normalno da smo ranije prosječno po oboljelom imali deset, 15 pa i 20 kontakata, a sada nula”

Načelnica Karlovačkog stožera Vesna Hajsan Dolinar u utorak je na konferenciji za novinare staknula da će, ako brojke budu povoljne, od Nacionalnog stožera nakon 21. prosinca zatražiti popuštanje mjera.

Građane te županije pozvala je na odgovornost u vezi s obiteljskim okupljanjima, na poslu i drugdje, a posebno pri prijavi kontakata epidemiolozima.

“Nije normalno da smo ranije prosječno po oboljelom imali deset, 15 pa i 20 kontakata, a sada nula ili po njih nekoliko. Nemojte skrivati kontakte, skrivanjem produžujemo širenje zaraze i restriktivne mjere. Treba znati da sa zatvaranjem kafića nisu u problemu samo njihovi zaposlenici, već i dobavljači, proizvođači, poljoprivrednici, cijeli sustav ovisi o odgovornosti pojedinaca, a samo obuzdavanje širenja zaraze jamstvo je da se poslije 21. prosinca restriktivne mjere neće produžavati”, poručila je Hajsan Dolinar.

Komentiraj