Na zahtjev SDP-a još jednom je odgođena sjednica saborskog Odbora za Ustav, koji je u srijedu trebao utvrditi prijedlog kandidata za imenovanje deset ustavnih sudaca o kojima je Sabor trebao glasovati u petak.

Odgodu sjednice zatražio je potpredsjednik Odbora Peđa Grbin, koji je izvijestio kako je SDP, nakon mjeseci razgovora s vladajućima, ujutro prije sjednice Odbora dobio prijedlog kandidata koje favorizira HDZ.

“S obzirom da imamo određene dvojbe vezane uz listu i u želji da izbor privedemo kraju, molim odgodu današnje sjednice”, rekao je Grbin.

HDZ-ov Dražen Bošnjaković suglasio se s tim prijedlogom. “Ne možemo neke stvari lomiti preko koljena. Mislim da je ovo razuman prijedlog. Prihvaćamo odgodu i nastavak razgovora”, rekao je Bošnjaković i dodao kako vjeruje da će s na vrijeme postići dogovor kako Ustavni sud nakon 7. lipnja ne bi ostao bez kvoruma.

Predsjednik Odbora Robert Podolnjak (Most) kazao je kako mu ne preostaje ništa doli udovoljiti prijedlogu da se još jednom odgodi sjednice, koja je prvotno bila zakazana za utorak.

“Nakon četiri mjeseca korektnih i kvalitetnih razgovora, nije dobra poruka javnosti da ćemo sutra ujutro održati sastanak. Ne znam u kojem trenutku ćemo to uvrstiti u dnevni red plenarne sjednice, raspraviti i glasovati. Političke stranke nisu se smjele dovesti u situaciju još jedne odgode. Predugo se razgovara, bilo je dovoljno vremena i prostora”, ocijenio je Podolnjak.

Kao predsjednik Odbora ispričao se javnosti što je dovedena u situaciju da još nije utvrđen prijedlog imenovanja ustavnih sudaca.

Komentiraj