Na zagrebačkom Velesajmu mijenja se paviljon za cijepljenje

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” obavijestio je u srijedu kako se od utorka, 2. studenog, mijenja lokacija cijepnog punkta na Velesajmu, objavio je dnevnik.hr.

“Umjesto na paviljonu broj 6, cijepljenje protiv bolesti COVID-19 nekim od dostupnih i odobrenih cjepiva od 2. studenog 2021. godine bit će moguće obaviti na cjepnom punktu Velesajam u paviljonima 8a i 9”, kažu u Nastavnom zavodu.

Kako nam je rekla Neda Ferenčić Vrban, specijalistica školske medicine u Zavodu, cijepljenje se seli jer su ova dva paviljona grijana.

U Nastavnom zavodu podsjećaju tko dobiva treću, a tko tzv. booster dozu.

“Treća doza predstavlja dodatnu dozu za osobe kod kojih postoji mogućnost da nisu razvile potpuni ili zadovoljavajući imunološki odgovor i može se primiti osam tjedana nakon druge doze. Prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, to su osobe s umjerenom do teškom imunosupresijom”, navode.

Docjepljivanje booster dozom predstavlja dodatnu dozu koja se primjenjuje šest mjeseci od druge doze, a kako bi se produljilo trajanje zaštite.

Termini cijepljenja prema javnom pozivu na Velesajmu su ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 14:30 do 19 sati.

Utorkom, četvrtkom i petkom organiziran je i nastavak cijepljenja prvom dozom i docjepljivanja svim dostupnim vrstama cjepiva, a ponedjeljkom i srijedom organizirana je primjena treće doze u imunokompromitiranih osoba te docjepljivanje osoba koje su završile primarno cijepljenje.

“Termini cijepljenja prema javnom pozivu na cjepnom punktu Zagrebački Velesajam prema sljedećem rasporedu: 2. studenog (utorak), u vremenu od 14:30 do 19:00 sati, cjepivima Comirnaty [Pfizer], Janssen [Johnson & Johnson] i Spikevax [Moderna], javni poziv na prvu i drugu dozu.

3. studenog (srijeda), u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, primjena treće doze u imunokompromitiranih osoba cjepivom Comirnaty [Pfizer] i Spikevax [Moderna] i docjepljivanje osoba koje su završile primarno cijepljenje, neovisno o vrsti cjepiva, cjepivom Comirnaty [Pfizer] i Spikevax [Moderna]

4. studenog (četvrtak), u vremenu od 14:30 do 19:00 sati, cjepivima Comirnaty [Pfizer], Janssen [Johnson & Johnson] i Spikevax [Moderna], javni poziv na prvu i drugu dozu.

5. studenog (petak), od 8:00 do 12:00 sati, cjepivima Comirnaty [Pfizer], Janssen [Johnson & Johnson] i Spikevax [Moderna], javni poziv na prvu i drugu dozu”, navode u priopćenju.

 

Komentiraj