Na Weekend Media Festivalu će biti proglašeni najbolji i najpopularniji novinar

Danijel Berkovic/PIXSELL

Na jubilarnom desetom Weekend Media Festivalu u Gradu Rovinju, u subotu (23.09.), uručit će se nagrada MediaNet za 2017. godinu.

Agencija za mjerenje učinaka komunikacije, MediaNet, koja je nedavno proslavila 20 godina poslovanja, po četvrti će puta predstaviti rezultate istraživanja stavova i mišljenja opće javnosti i struke odnosa s javnošću – TKO JE NAJPOPULARNIJI, A TKO NAJBOLJI NOVINAR.

Cilj istraživanja je pokazati novinarima kako ih doživljavaju obični građani i stručnjaci za komuniciranje i odnose s javnošću, ali i popularizirati novinarsku struku te navesti obične ljude i PR stručnjake da više pažnje obrate na autore koji stoje iza pojedinih novinarskih i medijskih priča. Anketni upitnici, u ovom istraživanju percepcije i mišljenja, imaju otvorena pitanja. Svaki ispitanik ima priliku navesti tri novinara iz kategorija tisak, radio, televizija i internetski portali. U kategoriju naj-novinara ući će oni koje su izabrali stručnjaci za odnose s javnošću, a u kategoriju najpopularnijeg oni koje su izabrali obični građani.

“Apsolutno svi novinari, kolumnisti, autori, televizijske i radio osobe iz lokalnih i nacionalnih medija imali su priliku biti navedeni od strane opće i stručne javnosti. Ispitanici su sami navodili imena novinara koje smatraju najboljima, odnosno najpopularnijima. Tako da se radi o istraživanju stavova i percepcije građana i struke”, otkrila je Darja Kupinić Guščić, direktorica MediaNeta i suvlasnica Newton Media SEE, o metodologiji istraživanja.

MediaNet popularnost hrvatskih novinara ispituje metodom telefonske ankete na reprezentativnom uzorku od tisuću ispitanika, građana Republike Hrvatske. Istraživanje struke provedeno je u sektoru odnosa s javnošću i korporativnih komunikacija najvećih hrvatskih organizacija te među članovima Hrvatske udruge za odnose s javnošću, studentima i profesorima odnosa s javnošću i novinarstva hrvatskih sveučilišta. U sklopu istraživanja za najpopularnijeg novinara MediaNet će predstaviti i rezultate istraživanja konzumacije medija i istraživanje o stanju struke odnosa s javnošću.

Moderator programa bit će Iva Šulentić, dok će nagradu MediaNet – za najboljeg i najpopularnijeg novinara i ove godine ručno izraditi umjetnica Martina Kalčić.

Komentiraj