“Na vodi” Gorana Devića u konkurenciji Leipziga

Marko Lukunic/PIXSELL

Dugometražni dokumentarni film redatelja i scenarista Gorana Devića “Na vodi” uvršten je u međunarodnu konkurenciju 61. izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog i animiranog filma u Leipzigu, koji se održava od 29. listopada do 4. studenog.

Devićev film, nastao u produkciji kuće Petnaesta umjetnost te uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, u Leipzigu će imati svoju svjetsku premijeru.

Na festivalu će se prikazati još šest hrvatskih filmova.

U međunarodni program festivala, uvršten je dokumentarni film Nebojše Slijepčevića “Srbenka” te “Lijek” redateljice Ane Opalić, a u istoj sekciji nalaze se i hrvatske manjinske i većinske koprodukcije, “Dani ludila” u režiji Damiana Nenadića,  “IKEA za YU” Marije Ratković Vidaković i Dinke Radonić te “Chris the Swiss” Anje Kofmel, izvijestio je HAVC.

Osim toga, 1. i 4. studenog, prikazat će se film “Kolač” Daniela Šuljića iz 1997. godine, u sekciji posvećenoj maštovitim animiranim filmovima koje govore o ljudima, životu i smrti.

Međunarodni festival dokumentarnog i animiranog filma DOK Leipzig osnovan je 1955. godine te je ujedno i najstariji festival na svijetu posvećen dokumentarnom filmu.

Komentiraj