Ivica Galovic/PIXSELL

Na Vinkovačkim jesenima 34 KUD-a

Na Državnoj smotri hrvatskog izvornog folklora, u sklopu 51. Vinkovačkih jeseni, nastupit će 34 ponajboljih kulturno-umjetničkih društava s osvojenim prvim mjestima na županijskim i regionalnim smotrama izvornog folklora.

Državna smotra izvornog hrvatskog folklora održava se u dva dana, a prvi dio održan je u subotu na glavnoj pozornici na Trgu bana Josipa Šokčevića gdje su nastupile folklorne skupine iz Đeletovaca, Barbana, Zagreba, Stankovaca, Semeljaca, Dubrovačkih Gornjih Sela, Salinoveca, Širokog Brijega, Donje Dubrave, Blata, Kutereva, Skakavca, Zmijavca i Lužana.

U nedjelju, nakon što ulicama grada prođu sudionici svečanog mimohoda 51. Vinkovačkih jeseni, također na velikoj pozornici, nastupit će pet folklornih skupina, a treći dio je poslijepodne na pozornici u glavnom šatoru. Vukovarsko-srijemsku županiju predstavljat će KUD-ovi “Grančica” iz Đeletovaca, “Seljačka sloga” iz Nuštra i “Seljačka sloga” iz Bogdanovaca koji su na prošlogodišnjoj Smotri folklora Vukovarsko-srijemske županije osvojili prva tri mjesta.

Komentiraj