Na balkanskom prvenstvu veslača juniora u Višegradu (BiH), Tucić i Trbuhović brončani u samcu, a Varat i Kontrec u dublu

Prvi put nakon osamostaljenja Hrvatske,  veslačka reprezentacija juniora B  nastupa na prvenstvu Balkana. Zanimljivo je istaknuti da se ovo natjecanje održava u Višegradu u Bosni i Hercegovini. U BiH djeluju tri registrirana kluba, dva na području jezera Rama i jedan u Višegradu. Nekada su se na jezeru u Jajcu održavale pripreme bivše veslačke reprezentacije Jugoslavije, dok su neki od ponajboljih hrvatskih veslača  zadnjih godina izabrali Ramu, kao što je to redovito radio proslavljeni skifist Damir Martin.

Hrvatski veslački savez poslao je na natjecanje mlade perspektivne veslače kako bi stekli međunarodno iskustvo i motivirao ih na nastavak napornog rada prema starijim veslačkim skupinama. Nedostatak međunarodnog iskustva uvijek predstavlja prepreku mladim veslačima, jer natjecanje u zatvorenom okviru protivnika stvara pogrešnu predodžbu o vlastitim vrijednostima i stvara lažni osjećaj natjecateljske sigurnosti.

Opravdanost ove odluke potvrdili su svi naši veslači, jer su izborili mjesta u finalu .

Mateo Trbuhović osvojio je treće mjesto u utrci samaca vremenom 7.30.88 dok je pobjednik bio Sergej Čipak iz Srbije s vremenom 7.25.45, a drugi Grk Panagiotis Makrygiannis je izveslao vrijeme. 7.27.95 minuta.

Dvojac na pariće juniori B Petar Simone i Nikola Knežić stigli su četvrti u trci u kojoj su posade Rumunije i Srbije podijelile prvo mjesto s vremenom 6.53.44.

Lana Tucić osvojila je broncu u utrci ženskih samaca, a pobijedila  je Gabriela Tivodariu iz Rumunije  s vremenom 8.11.71 minutu.

U dvojcu na pariće juniori A Nikola Kontrec i Nino Varat osvojili su brončanu medalju u dvojcu na pariće vremenom 6.42.19 iza posada Turske i Rumunije.

Ženski dvojac na pariće Greta Dragišić i Eonata Elez stigle su četvrte u vremenu 8.10.52 dok su pobjednice iz Rumunije stazu izveslale za 7.41.21.

 

 

 

Komentiraj