Na južnom dijelu Velebitu na području Libinje u nedjelju su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) nastavili veliku potragu za 81-godišnjim  muškarcem, koji je nestao 16. studenoga na tome području, izvijestio je HGSS.

Na terenu se, uz 206 članova HGSS-a, potrazi priključilo 46 planinara, mještana i prijatelja nestalog.  Sinoć su voditelji potraga i digitalni kartografi razrađivali plan, definirali zone potrage za detaljnu pretragu terena.

U pretrazi terena uz spašavatelje sudjeluje i devet potražnih timova s psima, tri bespilotne letjelice, tim za pretragu speleoloških objekata i napuštenih bunara, a u planu je i pretraga iz zraka helikopterom HRZ-a. Pretragu koordinira bazni stožer smješten u kući HGSS-a u Starigrad Paklenici.

Intenzivna potraga na južnom Velebitu za 81-godišnjakom traje od 16. studenoga, od kada mu se izgubio svaki  trag nakon što je na područje Libinja na Velebitu dovezao sina na paraglajding.

Komentiraj

PREKOHINA / mm
Podijeli objavu
Prethodni članakBayern produljio ugovor s Riberyjem
Sljedeći članak‘Snježna kraljica’ u petak premijerno u ZKL-u
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.