Na utakmicu protiv Slovačke ne može se sa ulaznicom kupljenom od preprodavača

Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza, u srijedu je održao konferenciju za novinare na kojoj je pozvao navijače na korektno navijanje bez neprimjerenog skandiranja i korištenja pirotehničkih sredstava na utakmici kvalifikacija za EURO 2020. između Hrvatske i Slovačke, koja se u subotu igra na Rujevici.

Marković je istaknuo da će prije i za vrijeme subotnje utakmice oko stadiona Rujevica na djelu biti posebna sigurnosna procedura i odvijanje prometa. Gledateljima se preporučuje da na stadion dođu najmanje dva sata prije početka utakmice.

Poručio je i kako se u petak i suboru neće rodavati ulaznice niti će se moći zamijeniti podaci na njima pa nema potrebe dolaska tada na blagajne. Marković je naglasio da su sve ulaznice personalizirane, što znači da su se mogle kupiti samo uz predočenje osobnih dokumenata, a jedino na taj način će se moći i ući na stadion.

“Oni kojima se ne budu slagali podaci na osobnom dokumentu s onima na ulaznici neće se dopustiti ulaz na stadion, ulaznica će se poništiti bez povrata novca, a moguće je da ih se zadrži i preda policiji”, rekao je Marković.

Upozorio je i da na stadion neće moći ući oni koji su svoje ulaznice kupili od preprodavača. “Svaki gledatelj je dužan do kraja utakmice imati kod sebe ulaznicu i biti na mjestu za koje je kupljena. Koga se zateče bez ulaznice unutar stadiona ili na sektoru za koji nema ulaznicu izvest će se i predati policiji”, rekao je Marković na konferenciji u Rijeci.

Na stadion se neće smjeti unijeti kišobrani, boce i upaljači te zastave i transparenti veći površine od jednog puta dva metra, a transparenti se neće smjeti postavljati ni na ograde igrališta, tako da zaklanjaju pogled.

Na Rujevici se očekuje i oko 900 navijača Slovačke, a Marković naglašava da među njima ne bi trebalo biti rizičnih osoba.

Komentiraj