Na Uskrsni ponedjeljak ZOO vrt je svoje stanovnike počastio pisanicama

Na Uskrsni ponedjeljak u Zoološkom vrtu grada Zagreba životinje su tradicionalno počašćene pisanicama.

U izradu pisanica inače su uključeni građani, ali zbog situacije s koronavirusom, kreativnog su se posla prihvatili djelatnici ZOO-a.

Za životinje su pripremili 95 pisanica obojenih prirodnim bojama i tehnikama. Naime, u lipnju će Zoološki vrt grada Zagreba proslaviti 95. rođendan, a sve aktivnosti u povodu tog velikog jubileja povezuje slogan 5 do 100, objavljeno je na stranicama Zoološkog vrta.

Jaja koja su posluživana životinjama, kuhana su u lupinama luka, cikli, crvenom zelju i kurkumi. Brk su omastili lavovi, crvene pande, prstenastorepi lemuri, giboni i smeđi kapucini. U neobičnom su doručku uživali i merkati, ogrličasti pekariji i nosati rakuni. Pisanice su poslužene i veličanstvenom komodskom varanu, a mravojedi su, u skladu sa svojim prehrambenim navikama, dobili razbijena sirova jaja.

“I u ovom razdoblju trudimo se obogaćivati životni prostor naših stanovnika. Potičemo njihovo prirodno ponašanje jer želimo da se osjećaju dobro i budu zdravi. Činimo to na mnoštvo kreativnih načina koje zajedno osmišljavaju naši timaritelji i zoolozi. Oni dobro poznaju kako životinjske vrste, tako i svaku jedinku o kojoj se brinu. Nadamo se da će svoje znanje uskoro i uživo moći dijeliti s građanima. Za 95. rođendan Zoološkog vrta grada Zagreba razotkrit ćemo što sve činimo za dobrobit životinja važnih za hrvatsku faunu. To su vuk, ris, dalmatinski pelikan, dinarski voluhar i čovječja ribica”, rekao je ravnatelj Zoološkog Damir Skok.

Komentiraj