FaH

NA ULICAMA POLICIJA I VOJSKA: Policijska operacija u središtu Bruxellesa

U središtu Bruxellesa u nedjelju navečer u tijeku je opsežna policijska akcija a policija je zatražila od medija da ne prenose pojedinosti te operacije.
 Policija je zatvorila nekoliko ulica u blizini središnjeg gradskog trga Grand Placea i pozvala stanare da se odmaknu od prozora. Na ulicama su raspoređeni brojni teško naoružani policajci i vojnici, a grad nadlijeću helikopteri.
 Policija je zatražila od medija da ne objavljuju pojedinosti operacije.
 Belgijske su vlasti u nedjelju navečer odlučile zadržati razinu uzbune u Bruxellesu na najvišoj mogućoj razini zbog mogućnosti terorističkih napada, zbog čega ni u ponedjeljak neće prometovati podzemna željeznica, a sve škole u Bruxellesu bit će zatvorene.
 “Pribojavamo se napada poput onih u Parizu, što znači da bi neki pojedinci mogli izvesti napade u Bruxellesu na više mjesta i u isto vrijeme”, izjavio je premijer Michel nakon sastanka nacionalnog Vijeća sigurnosti.
 Belgijske vlasti su ovaj vikend na području Bruxellesa uvele 4. najviši stupanj uzbune, dok u ostatku zemlje opasnost ostaje na 3 na ljestvici od četiri.
 U subotu i nedjelju stanice podzemne željeznice bile su zatvorene, kao i trgovački centri i većina trgovina i barova u centru grada.
 Michel je ponovio da “postoje indicije da bi ciljevi napada mogli biti šoping centri i ulice s većom koncentracijom trgovina”.

Komentiraj