Na Trgu bana Jelačića počeo jubilarni VegeSajam

Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelčića u utorak ujutro, u organizaciji Prijatelja životinja, počeo je deseti po redu VegeSajam. Riječ je o jednodnevnoj najavi najvećeg veganskog festivala u regiji – ZeGeVege festivala.

Volonteri Prijatelja životinja u utorak će, sve do 20 sati, biti dostupni za informiranje o suosjećajnom načinu života i održivoj prehrani te rado davati recepte, preporuke i savjete što ne propustiti od ponude jubilarnog VegeSajma.

Ni ove godine neće se koristiti jednokratna plastična ambalaža ni jednokratne plastične vrećice. Cilj je poticanje svih posjetitelja da svojim načinom života i prehrane ostavljaju što manji ekološki otisak. Promocijom održivog načina života i svojim pozitivnim ozračjem VegeSajam želi biti mjesto dobrih odluka – u korist vlastitoga zdravlja, okoliša i životinja.

“Na prikladno odmaknutim štandovima, radi sigurnosti posjetitelja, izlagači će nuditi svoje inovativne biljne proizvode od kojih izdvajamo i preporučujemo: veganske kobasice, kulen, ćevapčiće, lava burger, zelene kekse s algama i sirove kolače, pesta od mediteranskog bilja, namaze od češnjaka, džem od ljubičastog luka, bezglutenske proizvode, veganske prirodne dezodoranse i šampone s bućinim uljem”, najavljeno je.

Mnogi proizvodi nose prepoznatljivu europsku V-oznaku koja dodatno privlači posjetitelje VegeSajma, neovisno o njihovu načinu prehrane, svojom sigurnošću i jamstvom da je riječ o veganskim proizvodima.

Pogledajte video s izjavama predsjednika Udruge Prijatelji životinja Luke Omana i aktivistice Emanuele Poturice.

Komentiraj