Na Svjetski dan životinja obilježava se i Međunarodni dan timaritelja (04.10.)

ZG ZOO

Na Svjetski dan životinja obilježava se i Međunarodni dan timaritelja.

Za taj je dan, u srijedu (04.10.), Zoološki vrt grada Zagreba pripremio posebne obilaske Vrta u društvu maksimirskih timaritelja.

Posjetitelje Vrta očekuju dva obilaska – prvi u 10.30, a drugi u 13 sati.

Tijekom šetnje, duge sat i pol, timaritelji će posjetiteljima predstaviti, kako oni kažu, najljepši posao na svijetu. Posao je to koji s jedne strane podrazumijeva rad u svim vremenskim uvjetima, ali s druge strane omogućuje jedinstven odnos sa životinjama. Posjetitelji će upoznati timaritelje lemura, afričkih lavova, dvogrbih deva, gmazova te kalifornijskih morskih lavova. Budući da je broj sudionika obilazaka ograničen, zainteresirani mjesto trebaju rezervirati preuzimanjem kupona na blagajni Vrta ili putem e-adrese: [email protected]

Međunarodni dan timaritelja obilježava se od 2015. godine. Odlučeno je to na Međunarodnom kongresu timaritelja zooloških vrtova zbog velikog doprinosa timaritelja zaštiti i očuvanju životinja. Timaritelji se u zoološkim vrtovima diljem svijeta brinu za tisuće vrsta životinja. Uključeni su njihovo hranjenje, njegu, razmnožavanje, obogaćivanje životnog prostora, medicinske treninge itd. Osim što svakodnevnim radom doprinose očuvanju ugroženih divljih vrsta, rade i na edukaciji posjetitelja. Zbog toga su nezamjenjiva karika u ostvarivanju osnovnih zadaća suvremenih zooloških vrtova. To su očuvanje ugroženih vrsta, edukacija posjetitelja i znanstveno-istraživački rad.

Kvaliteta rada timaritelja Zoološkog vrta grada Zagreba poznata je diljem Europe, a naglašava se i u izvješćima Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija. Posjetitelji se vole uključiti u njihove edukativne programe ‘Timaritelji pričaju’ i ‘Javna hranjenja’.

Više o ovom zanimanju pročitajte na https://zoo.hr/price-iz-zoo-vrta.

Komentiraj