Na svadbi kćeri Bakira Izetbegovića pjevala se ‘O Bella Ciao’

‘Svadba godine’ održala se u petak u Sarajevu. U bračnu luku uplovila je kći Bakira i Sebije Izetbegović, Jasmina Izetbegović i njezin odabranik Ćamil Humačkić. Među brojnim gostima su bili turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji je bio kum na vjerskom vjenčanju. On je u Sarajevo došao sa suprugom Emine.

U poslijepodevnim satima subote mladenci su uplovili u bračnu luku na šerijatskom vjenčanju u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Vjenčanje je obavio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr Husein ef. Kavazović, a nakon njega obavljeno je i građansko u hotelu Europa.

Na svadbi Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića koja je održana u sarajevskom hotelu Europa pjevali su, možda manje poznati umjetnici hrvatskoj publici, Semir Cerić Koke, Fatmir Sulejmani, Isak Šabanović i Lana Hamza.

Zanimljivo, jedan od hitova bio je i ‘Bella Ciao’, koja inače nosi konotaciju lijeve pjesme, no riječ je zapravo o ljubavnoj pjesmi iz vremena 2. svjetskog rata koja je posljednjih godina iz mnogih razloga postala popularna u svim krugovima i pjeva se u najrazličitijim prigodama.

Među gostima bili su i glumac Emir Hadžihafizbegović, federalni premijer Fadil Novalić, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, generalni sekretar SDA Halid Genjac, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić, Jasminin tetka i tetak – Lejla i Jasminko Akmšamija, a ranije su viđeni Osman Mehmedagić, Asim Sarajlijć, Adil Osmanović, Haris Zahiragić te brojni drugi, prenosi Radio Sarajevo.

Jasmina Izetbegović jedino je dijete Izetbegovića i njegove supruge Sebije. Rođena je u Nizozemskoj, ali je u Sarajevu završila studij grafičkog dizajna. Nedugo nakon toga vratila se u Amsterdam gdje je završila poslijediplomski studij, a danas je vlasnica i direktorica jedne marketinške agencije, koja ostvaruje milijunski promet zahvaljujući poslovima s državnim tvrtkama, piše Avaz.

Njezin odabranik Ćamil Humačkić vlasnik je IT tvrtke u Njemačkoj, a kako pišu tamošnji mediji ‘pokrio’ je visoke troškove svadbe. Po mladoženjine uzvanike došao je avion iz Beograda.

Mladenkina majka Sebija Izetbegović također nije prošla nezapaženo. Zablistala je u ružičastoj haljini sa zlatnim uzorkom, čija je cijena 3.799 maraka, odnosno oko 14.500 kuna.

 

Komentiraj