Nel Pavletic/PIXSELL

Na Sud stigao prijedlog za pokretanje stečaja u “3. maju”

Na riječki Trgovački sud u petak je stigao prijedlog za pokretanje stečaja u brodogradilištu “3. maj”, javlja N1. U petak tijekom prijepodneva formalno je zatraženo pokretanje postupka stečaja u riječkom brodogradilištu.

Predmet je dodijeljen stečajnoj sutkinji Trgovačkog suda u Rijeci Liljani Ugrini. Ona u zakonskom okviru, u sljedećih 60 dana, treba utvrditi ima li elemenata za pokretanje stečaja.

Podsjetimo, ministar gospodarstva Darko Horvat jučer je najavio kako će Fina, po sili zakona, predati zahtjev za otvaranjem stečajnog postupka 3. maja.

Odgovarajući na upit novinara ispred Banskih dvora, Horvat je ustvrdio da uvjeti za pokretanje stečaja u Uljanik grupi ne postoje, ali da su oni nastupili u 3. maju. “Po svojoj službenoj dužnosti, koliko imam informaciju, Fina će pokrenuti stečajni postupak”, izjavio je Horvat.

Osvrnuvši se na plan restrukturiranja Uljanik grupe i kakva će biti sudbina 3. maja, koji je dio te grupacije a za koji će biti pokrenut stečajni postupak, Horvat je rekao da su i nova i stara uprava Uljanik grupe bile vrlo strpljive, čekajući da se izradi kvalitetni program restrukturiranja. Dosta toga očekivale su i od strateškog partnera Danka Končara, no sinergija se nije dogodila te se više nema što čekati, ustvrdio je.

“Mislim da treba ne samo odabrati drugog partnera, već pronaći onog partnera koji će financijski moći pratiti restrukturiranje”, izjavio je Horvat.

HORVAT “Fina će predati zahtjev za pokretanje stečaja u 3. maju”

Komentiraj