NA STANICI U PULI: Pogledajte kako se od Panonskog mornara opraštaju Istrijani

Na prvom peronu pulskog željezničkog kolodvora od petka, čim se pročula vijest o smrti omiljenog kantautora Đorđa Balaševića, zapaljene su svijeće, ostavljeno cvijeće te je uz pjesmu krenuo oproštaj od umjetnika čij su stihovi obilježili dijelove života većine nas.

PHOTO: Boris Bilas/Nacional

I u subotu se na pulski kolodvor slila rijeka ljudi kako bi zapalili svijeće i prisjetili se najdražeg koncerta ili stiha. A upravo je Balašević pjevao o stanici u Puli.

“Ekspresni vlak za Pariz
Pula, Trst, Milano
Torino, Grenobl, Pariz
polazi sa cetrnaestog kolosijeka
drugi peron lijevo

Na stanici u Puli pod vrelim suncem leta
Sam čekao autobus i svirao gitaru
Tad sela je kraj mene i pitala dal smeta
I znam li dobar hotel u Rovinju il Vrsaru…”

VIDEO: Boris Bilas/Nacional

Boris Bilas/Nacional

Također, kako prenosi Glas Istre, pulski gradonačelnik Boris Miletić najavio je da će se na dan njegova posljednjeg ispraćaja, od 10 do 18 sati, otvoriti Arena i u njoj puštati njegovi najveći hitovi. Građani će se moći oprostiti od omiljenog pjevača uz njegove pjesme i, po želji, zapaliti svijeću ili ostaviti simboličnog – plišanog bijelog zeca. Prema najavama iz srbijanskih medija, posljednji ispraćaj Đorđa Balaševića bit će u ponedjeljak u njegovom rodnom Novom Sadu.

“S velikom tugom primio sam tužnu vijest da nas je napustio Đorđe Balašević. Izniman čovjek i veliki glazbenik koji je volio i opjevao Pulu, a pulska publika uvijek mu je uzvraćala na najbolji mogući način, dolaskom na koncerte u prepunoj Areni. Glazbena scena ostala je bez vrsnog glazbenika i velikog čovjeka”, kazao je Boris Miletić.

PHOTO: Boris Bilas/Nacional
PHOTO: Boris Bilas/Nacional

Komentiraj