Na Štamparu predstavljena javnozdravstvena kampanja ‘Borci protiv koronavirusa’

U Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u utorak je predstavljena javnozdravstvena kampanja simboličnog naziva “Borci protiv koronavirusa”.

S obzirom na to da borba protiv ove epidemije još nije završena, glavni cilj osmišljavanja i pokretanja kampanje je kontinuirana edukacija i podsjećanje javnosti na mjere koje svaki pojedinac može poduzeti kako bi se pridonijelo sprječavanju širenja koronavirusa u društvu.

Plakati s istaknutim preporukama za prevenciju širenja epidemije koronavirusa nalazit će se u zatvorenim prostorima gdje se građani dulje vrijeme zadržavaju, poput čekaonica zdravstvenih ustanova Grada Zagreba (domovi zdravlja i bolnice), u javnom prijevozu Grada Zagreba (tramvaji i autobusi) te u predvorjima poslovnih zgrada.

“Primarna zadaća našeg Zavoda je prevencija, a kampanja koju danas predstavljamo prva je preventivna kampanja u Republici Hrvatskoj, ali i u regiji. Svi smo se jako prepali u proljeće kada je proglašena epidemija, a posljednji rezultati nam govore kako se ipak još uvijek nedovoljno pridržavamo preporuka. Kada pogledamo grad Zagreb, možemo vidjeti da je dnevna stopa incidencija sa 14 porasla na 55,8. Time nikako nismo zadovoljni i stoga smo odlučili provesti ovu kampanju kako bismo svim našim sugrađanima ukazali što trebaju poduzeti da bi zaštitili sebe, ali i živote najugroženijih skupina. Ova kampanja će, sa preko 1650 plakatnih mjesta obuhvatiti oko 860 tisuća ljudi svih uzrasta od vrtićke dobi, osnovnoškolaca, srednjoškolaca i studenata do roditelja i starijih”, istaknuo je Zvonimir Šostar, ravnatelj NZZJZ ‘Dr. Andrija Štampar’.

Dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj NZZJZ Dr. Andrija Štampar

 

Javnozdravstvenu kampanju osobno je podržao i gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši kako su stručnjaci NZZJZ ‘Dr. Andrija Štampar’ dosad dali nemjerljiv doprinos društvu, ali kako presudan doprinos u budućnosti moraju dati upravo građani grada Zagreba, kao i ostatka Hrvatske.

“Javnozdravstvenu kampanju osobno je podržao i gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši kako su stručnjaci NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ dosad dali nemjerljiv doprinos društvu, ali kako presudan doprinos u budućnosti moraju dati upravo građani grada Zagreba, kao i ostatka Hrvatske”, poručio je Bandić.

Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba

 

“Ovaj Zavod čini izvanredne stvari te od svojega osnutka prednjači u očuvanju zdravlja građana. Stoga ne čudi da je ovakva nužna preventivna kapanja osmišljena i realizirana upravo ovdje. Koronavirus je bolest koja ne napada samo starije, već i mlade, zdrave i sportaše. Baš zato je sada od izrazite važnosti ponovno aktivno podsjećati naše građane na oprez i odgovornost. Budemo li ih se držali svi, od najmlađih do najstarijih, uvjeren sam da ćemo učiniti značajan pomak u stavljanju virusa pod kontrolu i doći korak bliže konačnoj pobjedi nad njim”, istaknuo je Silvio Bašić, izaslanik ministra zdravstva i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva RH.

Komentiraj