Sport Fest, najveći regionalni sajam i konferencija sporta, koji se od ove godine održava u Poreču uveo je posebno priznanje za pojedince i organizacije u svim društvenim sferama koji svojim radom i projektima promiču i unapređuju sport. Pobjednici su izabrani bodovanjem projekata u selekcijskom procesu od strane žirija na čelu kojeg je bio Alan Balen, glavni organizator Sport Festa.

Nagradu u kategoriji “Sportski marketing”, za marketinške kampanje u kojima su tvrtke i brendovi kroz uspješnu suradnju sa sportskom zajednicom nadahnuli druge sportaše, navijače i publiku dobila je INA, za kampanju za europsko rukometno prvenstvo.

Dobitnik nagrade u kategoriji “Grad sporta”, za razvoj sportske infrastrukture koji su pozitivno utjecali na kvalitetu života građan je grad Labin, za izgradnju sportskog centra Franko Mileta.

Sportskim događajem godine, proglašena je biciklistička utrka Tour of Croatia, Top sport events.

Prvo mjesto u kategoriji “Inovacija u sportu”, za učinkovitu primjenu novih tehnologija i kreativnih rješenja u radu sa sportašima i klubovim osvojila je Run Croatia, organizacija sportskih događanja od međunarodnog, nacionalnog ili regionalnog značaja kao glavnog motiva dolaska turista u destinaciju.

Nagradu za “Sportski turizam”, kao najbolji primjer povezivanja turističke ponude sa sportskim aktivnostima u svrhu promocije Republike Hrvatske i zdravog života osvojio je Šahovski klub Brda i Turistička zajednica otoka Šolte za međunarodni amaterski šahovski turnir Šolta Amateur Open, dok je nagradu za “Društveno odgovorno poslovanje”, kao poticanje na bavljenje sportom za sve pripadnike društva dobila KK Cedevita za suradnju s udrugom Down 21 na uključivanju adolescenata i odraslih osoba s downovim sindromom u život društvene zajednice.

Na kraju prvog konferencijskog dana održana je dodjela nagrada pod vodstvom moderatora Nevena Cvijanovića koji je u ime organizatora još jednom čestitao svim dobitncima i zahvalio se svim prijavljenim projektima uz poziv za nastavak s dobrim radom koji će im donijeti nove nagrade.

Komentiraj