Sean Gallup/Getty Images

Na širem splitskom području planulo pedesetak manjih požara

Vatrogasci Splitsko-dalmatinske županije u subotu navečer gase požare na čak pedeset mjesta, od čega su tri požara večeras iza 19 sati buknula u samom gradu Splitu, a trenutačno su pod nadzorom, doznaje Hina u županijskom Centru 112.

Prvo je malo prije 19 sati stigla dojava o požaru iznad gradske plaže “Obojena svjetlost” na Marjanu gdje gori suha trava i borovi. Pet minuta kasnije  buknuo je požar i kod Hotela “Zagreb” na Duilovu gdje je vatra zahvatila travu i nekoliko borova. Ubrzo je vatrogascima stigla i treća dojava o požaru u podrumu na adresi Gradišćanskih Hrvata u Gradskom kotaru Brda. I tamo je upućeno nekoliko vatrogasaca sa navalnim kolima.

Srećom sva ta tri požara su pod nadzorom vatrogasaca i vrlo brzo će biti ugašeni, doznaje se od splitskih vatrogasaca.

Ranije popodne pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita ugasili su požar koji je buknuo na prvom katu balkona stambene zgrade u Dobrilinoj ulici. Vatra je zahvatila tendu na balkonu, no srećom se požar nije proširio na stan u kojem u tom trenutku nije bilo nikoga.

Sumnja se da su svi požari nastali zbog uporabe pirotehnike koja se danas od ranih jutarnjih sati koristi na splitskim ulicama.

Dežurni u županijskom Centru 112 za Hinu je kazao da večeras gori na  50-tak mjesta u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a požari su buknuli u kratkom vremenu, zbog čega su gotovo svi vatrogasci na terenu.

Komentiraj