Na sinjskom Piketu održan Sinj Airshow 2019.

Na sinjskom aerodromu Piket u subotu je održana međunarodna zrakoplovna priredba  Sinj Air Show, na kojoj je akro grupu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) ‘Krila Oluje’ sudjelovalo više od 40 zrakoplova, a okupilo se oko pet tisuća posjetitelja.

Zrakoplovnu priredbu je otvorila sinjska gradonačelnica Kristina Križanac koja je svima poželjela dobru zabavu, a posebno pilotima siguran let

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban je pozdravio natjecatelje i posjetitelje, rekavši kako ta zrakoplovna priredba postaje turistička atrakcija cijelog područja Cetinske krajine, ali i Splitsko-dalmatinske županije.

“Sa zadovoljstvom smo preuzeli pokroviteljstvo nad ovakvom manifestacijom i sada odgovorno tvrdim da dok budem tu bit će i pokroviteljstvo naše županije. Nema bolje lokacije za ovako nešto od prirodnih ljepota ovoga kraja kao što je Piket, vi služite na ponos”, poručio je Sinjanima župan Boban.

Zrakoplovna priredba je počela u petak trenažnim letenjem, a trajat će do nedjelje. Posjetitelji su danas mogli vidjeti tri programa i to letački, modelarski i padobranski nakon čega je započeo prelet zrakoplova u formaciji.

Sinj Airshow nastavljen je prikazom letnih mogućnosti parajedrilica, jedrilica i motornih jedrilica, letnih mogućnosti sportsko-rekreacijskih zrakoplova, te prikaz letnih mogućnosti povijesnih zrakoplova. Publiku je oduševila vuča jedrilica avionom, letovi jedrilica u paru, akrobatski letovi jedrilica i aviona, kao i pokazne vježbe iz zraka Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Program helikoptera i padobranaca MUP-a, HRZ- a i PZO- a, te nastup Akro grupe “Krila Oluje” izazvali su ipak najveće zanimanje publike.

Osim programa u zraku odvijao se i onaj na zemlji gdje su bili izloženi zrakoplovi i oprema, simulatori letenja i prezentacije, te promocije.

Zrakoplovnu priredbu je organiziralo Zrakoplovno-tehničko društvo Sinj u suorganizaciji s Gradom Sinjem, pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije, a uz potporu ministarstava obrane i unatarnjih poslova.

Komentiraj