Na Savi u Zagrebu otplutao još jedan brod

Nakon što se u četvrtak na Savi u Zagrebu nasukao jedan brod, odnosno teglenica, slično se ponovilo u ponedjeljak.

Vatrogasci su o tome dobili dojavu rano jutros i izašli na teren kako bi ga osigurali. Cijelu akciju je za portal 24sata na terenu pojasnio Mladen Jurin iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Čini se, kaže, da je netko pokušao odvezati brod od obale. To će, dodaje, utvrditi policija. “Brod se odmaknuo od obale tridesetak metara. Teglenica se odvezala i prijetilo je da se desi ono isto što se s petka na subotu subotu, kad se teglenica u potpunosti odvezala. Prava sreća da se zaustavila inače bi vjerojatno srušila željeznički most dva kilometra niže”, rekao je Jurin.

Ispričao je kako postoji opasnost sve dok su ti brodovi ovdje. “Molio sam da se pojačaju ophodnje u ovom dijelu, nije mi jasno ni što ti brodovi rade ovdje, a do vlasnika je teško doći. Oni su opasnost za mostove nizvodno. Oni ovdje po meni ne smiju ostati, mora se naći rješenje, mi tu ne možemo sudjelovati 24 sata na dan”, rekao je.

Kaže kako je u petak sudjelovao i u odsukavanju prošlog broda, čemu su se pridružili i djelatnici MORH-a i tenk koji je došao pomoći vući teglenicu. “Oni nikada takvu akciju nisu imali, čak ni za vrijeme rata”, ispričao je. Kazao je kako se nije znalo ni kako cijela stvar završiti pa ponavlja da se to pitanje mora riješiti pod hitno.

Komentiraj