Patrik Macek/PIXSELL

Na saborskom 'Aktualcu' 'Karlo Rassler' i 'Gordan Meras'

Saborsko aktualno prijepodne u srijedu, u jeku predizborne kampanje za Europski parlament, nije prošlo bez međustranačkih podbadanja tijekom kojih je došlo čak i do iskrivljavanja imena kandidata na tim izborima pa se tako u postavljanju zastupničkih pitanja članovima Vlade moglo čuti i za ‘Karla Rasslera’ i ‘Gordana Merasa’.
SDP-ov Gordan Maras, postavljajući pitanje, kritizirao je izjavu prvog na HDZ-ovoj listi „Karla Rasslera da je Slavonija procvjetala“ na što mu je predsjednik Vlade Andrej Plenković uzvratio oslovljavajući ga više puta „zastupnikom Merasom“.
„Maras, my name is Maras, Gordan Maras“, odgovorio je taj SDP-ovac premijeru, u skladu s ‘jamesbondovskom kampanjom’ koju vodi.
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković Marasa je poručio: „Kada potežete oružje, budite svjesni da ćete dobiti natrag, nemojte biti tužni“, a Plenković je ustvrdio da „kolega Meras očito nije upoznat s radom kolege Resslera pa mu zato ne zna ime“.
U raspravu se upleo i predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk koji je kazao da je „upozorio Marasa da krivo izgovara Resslerovo ime i da je u njegovim očima vidio iskreno čuđenje jer je riječ o neeksponiranoj osobi pa mu ime ne zna“.
Bulj dijelio mlijeko
Još jedan kandidat na europskim izborima, Mostov Miro Bulj premijera je pitao kakav je protokol o mlijeku potpisan nedavno s Kinezima i kako će Hrvatska izvoziti mlijeko u Kinu kada proizvodnjom ne zadovoljava ni 50 posto domaćih potreba, posebno se osvrnuvši na sinjsku mljekaru. Podijelivši nekoliko boca mlijeka premijeru i ministrima, Bulj je kazao da “nema sinjske mljekare. Ona služi samo za provoz srpskog mlijeka. ‘Sinjska mlekara’ fiktivna je, to je otvorio neki kriminalac u Srbiji“. Plenković je odgovorio kako mu je drago da je pohvalio sadržajan posjet kineskog izaslanstva, te se, uz taj, pohvalio i drugim postignućima svoje Vlade, ostavivši Bulja bez konkretnog odgovora.
Jerković: Majstor krivudanja nije iskren
Romana Jerković, također SDP-ova kandidatkinja na izborima za Europski parlament, ministra zdravstva Milana Kujundžića pitala je kakva to poboljšanja u svom sustavu i za koga najavljuje, podsjetivši na njegovu izjavu da ‘onaj tko ne vidi reforme u zdravstvu, neka ide okulistu’. Poručila mu je da ne može poreći da je hrvatsko zdravstvo u kolapsu, da smo nezdrava nacija, da imamo katastrofalno loše preživljavanje onkoloških pacijenata, da su liste čekanja previše duge i da je za njega zdravlje roba koju si bogati mogu priuštiti, za razliku od siromašnih.
Kujundžić je ‘jako ružnim’ ocijenio da netko tko predaje na Medicinskom fakultetu kaže da se u Hrvatskoj umire dva puta više nego u Europi. Naveo je da sve nove metode liječenja poskupljuju medicinu pet do deset posto pa tako i u Hrvatskoj, dok je, istaknuo je, broj specijalizanata povećan i do 50.
„Majstor krivudanja i nije iskren“, zaključila je Jerković.

Komentiraj