Na riječkom Korzu danas dječji karneval

Dječja karnevalska povorka, u kojoj je gotovo 5000 maskiranih mališana u 67 maskiranih skupina, u subotu popodne proći će riječkom Rivom, preko Korza do Delte.

Dječja povorka je neizostavni dio Riječkog karnevala, a u njoj sudjeluju djeca iz vrtića i osnovnih škola, uz pratnju odgajatelja i učitelja te uz pjesmu, ples, noseći maštovite i šarene maske.

Uoči početka maškaranog mimohoda zapjevali su zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice i nastupile Prve riječke mažoretkinje.

Povorku predvode kraljica Riječkog karnevala Iva Ciceran, meštar Toni, princ karnevala Mateo Radaljac i princeza Paola Juranić te njihovi pratitelji.

U povorci su male maškarane skupine s maskama – Svemir u malom, Naše malo misto, Pretežno vedro, Slasne lubenice, Planinari sa Sljemena, Trolovi iz Delfina, Tornado, Riječke mačke, Portić s Kantride, Eskimi, Voće i povrće, Ludi znanstvenici, Smajlići, Godišnja doba, Zametska renesansa, Gatto nero – Morčić, Rojendanski šaraj, Gric i Grec i Zubić vile i druge maske.

Na trasi kojom se kreće dječja maškarana povorka tri su pozornice s voditeljima, a na više mjesta u središtu grada organizirano je oslikavanje lica za mališane.

Komentiraj