Na renoviranje samo jednog automobila u “Brzi i žestoki 9” potrošeno milijun dolara

U filmu „Brzi i žestoki 9“, koji se u hrvatskim kinima počinje prikazivati 17. lipnja, Vin Diesel kao Dominic Toretto vozi ulicama Edinburgha i Tbilisija kultni automobil Dodge Charger iz 1968. godine. Kako je potvrđeno portalu Insider, u taj je automobil za potrebe ovog filma ugrađeno nekoliko poboljšanja kako bi se kombinirale stare i nove tehnologije. Službeno je potvrđeno, na ta poboljšanja potrošeno je više od milijun dolara.

Dennis McCarthy je osoba koja je u franšizi „Brzi i žestoki“ bila zadužena za odabir automobila koje voze glavni likovi filmova i vrlo je često on bio taj koji je dorađivao te automobile. U devetom filmu iz franšize, McCarthy se udružio s nekoliko iskusnih mehaničara kako bi modernizirao ovaj i još nekoliko automobila iz filma. „Sa svakim novim filmom iz franšize morali smo osvježiti Charger a to nije bilo lako jer nam se činilo da smo do sada već napravili sve što se moglo napraviti“, izjavio je McCarthy i dodao kako je Charger Dominica Toretta u devetom dijelu franšize morao biti nešto do sada neviđeno i drugačije od viđenog u prethodnim filmovima.

U devetom dijelu Toretto vozi još tri Dodge Chagersa, uključujući renoviranog originalnog Chargera, Charger Tantruma iz 1970. i Charger SRT Hellcat iz 2020.

Čini se da je više od milijun dolara iznimno puno novaca za renoviranje jednog automobila, ali za ovaj film to nije tako mnogo. Tako se, primjerice, navodi da je se u jednoj sceni filma, snimanoj u Londonu, pojavljuju automobili vrijedni 1,8 milijuna dolara, a to su Bentley Continental GT, Rolls Royce Wraith, Aston Martin Rapide, Bugatti Veyron, Morgan Aero 8, Mercedes SLR McLaren i  Noble M600 koji vozi Queenie (Helen Mirren).

Komentiraj