EPA/PETER FOLEY

NA RED DOŠAO I KIM JONG-UN Trump: On je ili luđak ili genije, puno je nestabilniji od svog oca

Američki milijarded, mogul i republikanski predsjednički kandidat Donald Trump i dalje vodi prema svim anketama, unatoč kontroverznim izjavama kojima posljednjih tjedana puni novinske stupce. Progovorio je tako protiv latinoameričkih imigranata, popljuvao je i žene, ali čini se kako ništa ne može srušiti njegovu prednost u ispitivanjima javnog mnijenja.

U nedjelju se pak Trump dotakao još jedne ‘vruće teme’ – pitanje dviju Koreja. Trump je govorio o posvećenosti američke vlade u pomoći Južnoj Koreji ako sa susjednom Sjevernom Korejom dođe do novog rata. “Znate da se situacija tamo zahuktava. Pa, pošaljimo našr brodove”, rekao je Trump.

 

  • “Mislim da je Južna Koreja super. Upravo sam naručio četiri tisuće televizija za jedan posao. I pogodite što – svi proizvođači dolaze iz Južne Koreje. Oni zgrću bogatstvo. Šaljemo svoje vojnike, pomažemo im, a ne dobijemo ništa zauzvrat! Ništa”, poručio je Trump.

 

Dotakao se potom i Kim Jong-una. “A tu je i taj luđak. Pretpostavljam da je lud, jer ili je lud ili je genije. On je nestabilniji nego je bio njegov otac. U Sjevernoj Koreji kažu kako je njegov otac u usporedbi s njim bio potpuni užitak”, nastavlja Trump.

Upitao se koliko ljudi Amerika mora braniti, istaknuo je kako se tu radi o bogatim narodima. “Južna Koreja zarađuje milijarde i milijarde. Mi ne dobivamo ništa. Stvarno smo glupi što idemo pomagati svima”, kaže Trump. “Ali, da, trebali bismo im pomoći. Ali, uz pravu poruku oni bi nam platili pravo bogatstvo. I svi bi bili sretni. Iskreno, stvarno je žalosno što se događa”, zaključuje Trump.

Komentiraj