Na putu za Jasenovac priveden Keleminec

hina

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke za Hinu je potvrđeno kako je u nedjelju, uoči središnje komemorativne svečanosti u Jasenovcu, u mjestu Uštice, uhićen 53-godišnjak, koji se s još devetoricom putnika u dva vozila vozio u Jasenovac, a neslužbeno se doznaje da je riječ o predsjedniku A-HSP Draženu Kelemincu.

Nakon što je policija zaustavila dva vozila, 53-godišnjak je pri izlazu počeo vrijeđati policijske službenike i vikati, zbog čega je uhićen.

Glasnogovornica PU sisačko-moslavačke Natalija Mezak – Dolenčić potvdila je da je 53-godišnjak uz sredstva prisile priveden u nadležnu policijsku postaju, a tijekom dana će uz optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, biti priveden u mjerodavni prekršajni sud. Iako policija nije spomenula ime uhićenoga, neslužbeno se doznaje kako je riječ o predsjedniku A-HSP Draženu Keleminecu.

Policija je priopćila i da policijski službenici nadležne Policijske uprave sisačko-moslavačke nisu tijekom današnjeg dana na području mjesta Jasenovac niti na području obilježavanja komemoracije evidentirali događaj tijekom kojeg bi bila razvijena zastava HOS-a. Također, u priopćenju navode da takav događaj policiji nisu dojavili niti građani. Slijedom fotografije objavljene u medijima, policija će provjeriti sve okolnosti u kojima je fotografija nastala, priopćila je policija.

Komentiraj