Na prvom obraćanju Joea Bidena Kongresu, Kamala Harris i Nancy Pelosi u haljinama imigrantskih dizajnera

Screenshot YouTube

Prvi govor američkog predsjednika Joea Bidena Kongresu ulazi u povijest jer su prvi put iza njega sjedile dvije žene – potpredsjednica Kamala Harris i predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi, a modne kreacije Harris i prve dame osmisli su dizajneri imigranti.

Prabal Gurung, koji je dizajnirao odijelo potpredsjednice Harris, objavio je na Twitteru da potpredsjednica nosi “odijelo krem boje i svilenu košulju boje slonovače”, djelo ateljea Prabal Gurung iz New Yorka.

Ta je kreacija dizajnirana za ovaj snažan trenutak u povijesti, navodi Gurung.

Harris je dijete imigranata iz Indije i Jamajke, a dizajner njezine modne kreacije je imigrant iz Nepala rođen u Singapuru. S balkona je govor svog supruga pratila prva dama Jill Biden koja je odabirom odjeće poslala snažnu poruku jedinstva. Jill Biden nosila je haljinu dizajnerice Gabriele Hearst, rođene u Urugvaju, a riječ je o tamnoplavoj haljini s ručno izvezenim cvijećem koje predstavlja svih 50 saveznih država, zatim Washington DC i svih američkih teritorija. Ta je haljina zapravo druga verzija kaputa i haljine krem boje koje je također osmislila Hearst te izvezla cvijećem za prvu damu na predsjedničkoj inauguraciji 20. siječnja.

“Cvijet (države) Delaware smješten je u predjelu srca prve dame, jer je ona iz te države”, navodi se na web stranici.

Sam predsjednik Biden odjenuo je tamno odijelo s plavom kravatom nepoznatog dizajnera za svoje prvo obraćanje zastupnicima na Kapitolu. Douglas Emhoff, suprug potpredsjendice Harris, koji je prvi u povijesti ponio titulu drugog supruga Bijele kuće, nosio je sivo odijelo.

Komentiraj