Na požarištu kod Omiša angažirano 98 pripadnika kopnenih snaga

HINA/ Mario STRMOTIÆ /ds

Pripadnici Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) Hrvatske kopnene vojske OS RH, njih 98, poslani su u petak ujutro na ispomoć vatrogascima na požarišta Krila-Jasenice i Podstrana kod Omiša, na zahtjev Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Također, odobreno je i angažiranje četiri Canadaira CL-415, koji će se angažirati ovisno o meteo uvjetima, a u pripravnosti se nalazi i jedan helikopter MI-8MTV, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Kiša koja je jutros nešto poslije 7 sati počela padati na području Krila Jesenica, Bajnica i Podstrane, u kojima je sinoć buknuo veliki šumski požar, vatru je stavila pod kontrolu gasitelja, doznaje se od zapovjednika splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Ivana Kovačevića.

Na terenu su i 143 gasitelja sa 44 vozila sa splitskog, šibenskog, zadarskog i dubrovačkog područja te vojnici.

Vatra je buknula u 20.10 sati iznad uljare, u gustoj borovoj šumi, zadnjoj preostaloj pošumljenoj površini s obzirom da su okolna šumska područja izgorjela do temelja ovoga, ali i prošlih ljeta u brojnim požarima

Požar je zahvatio velik prostor i bio je dug nekoliko kilometara, a sinoć dok je divljao nošen jakim jugom u jednom trenutku su plameni jezici dosezali i nekoliko metara visine.

Komentiraj