HINA/ Mario STRMOTIĆ/

Na Poljudu održana komemoracija za Stanka Poklepovića

U kino dvorani na Poljudu danas je održana komemoracija za legendarnog trenera Hajduka Stanka Poklepovića Špacu za kojega je gradonačelnik Andro Krstulović Opara kazao da je bio simbol Splita i čovjeka koji nije nikada odustajao od svog Hajduka.

“Kada ga je Hajduk tri puta poslao s klupe nije imao niti jednu ružnu riječ. Koja je pouka šjor Stanka? Viteštvo, poštenje i kultura. Okupio je ljude koji dugo nisu bili na Poljudu i sve one koji bi češće trebali biti ovdje. Imao sam priliku nekoliko puta s njim razgovarati i naučio sam jednu bitnu stvar, a to je cijeniti svoje pretke. Izražavam vam najdublju sućut, uvažena obitelji, jer smo od njega puno naučili”, poručio je gradonačelnik Krstulović Opara.

Split, 27.12.2018. – Komemoracija na Poljudu za legendarnog trenera Hajduka i bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Stanka Poklepovića Špacu.
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ua

Predsjednik skupštine Hajduka Vinko Radovani rekao je da se opraštamo od jednog od najvećih trenera koje je Hajduk imao podsjetivši kako je legendarni Špaco Hajduk vodio osam sezona, a kao trener je osvojio i prvenstvo Hrvatske.

“Ne pamtim da je u ovoj dvorani bilo ikada više svijeta. Hvala mu na svemu što je dao za Hajduk, posebno mu i veliko hvala što smo svi bili dio bogatog prozorčića koji je utkan u Hajdukovu povijest. Dragi moj šjor Špaco želim vam da zauzmete mjesto gore na nebeskoj tribini u društvu prijatelja koji vas čekaju”, kazao je Radovani.

Split, 27.12.2018. – Komemoracija na Poljudu za legendarnog trenera Hajduka i bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Stanka Poklepovića Špacu.
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ua

Osim izbornika Zlatka Dalića na komemoraciji su bili brojni igrači i treneri Hajduka te mnogobrojni ljubitelji splitskog kluba među kojima i ministar obrane RH Damir Krstičević.

Posljednji ispraćaj i ukop legendarnkog trenera bit će sutra, 28. prosinca, u 14 sati u obiteljskoj grobnici u Milni na otoku Braču.

Komentiraj