Goran Kovacic/PIXSELL

Na Pantovčaku dokumentacija za Huanitovo pomilovanje

Iz Ureda predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović potvrdili su u četvrtak da su zaprimili izvješće Ministarstva pravosuđa vezano uz molbe o pomilovanjima osuđenika, među kojima i molbu Huanita Luksetića.

Prema proceduri, slijedi priprema odluke koja ide na potpis predsjednici koja je već ranije najavila da će pomilovati Luksetića, kojem je drugostupanjski sud nedavno potvrdio osuđujuću presudu Općinskog suda u Rijeci na dvije godine zatvora.

Luksetić, koji boluje od multiple skleroze, osuđen je za ilegalnu proizvodnju marihuane radi prodaje, iako je u svojoj obrani tvrdio da je marihuanu uzgajao zbog proizvodnje kanabisova ulja, koje ublažava simptome te teške bolesti.

Nakon toga odluka se šalje u Ministarstvo pravosuđa jer je ono temeljem Zakona o pomilovanju dužno obavijestiti podnositelje molbe o odluci predsjednice. Nakon toga odluka se objavljuje u Narodnim novinama.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković potvrdio je u četvrtak da je u Ured predsjednice poslano mišljenje o molbama za pomilovanje, no nije želio novinarima otkriti obrazloženje pomilovanja, kratko poručivši da će to predsjednica učiniti u svojoj odluci.

“Ima više slojeva toga, nalaz Centra za socijalnu skrb, izvješće liječnika i moje”, kazao je Bošnjaković.

Komentiraj