Soundtrack jednog doba: Dokumentarac o ‘kraljici disca’ premijerno na Berlinaleu

Na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu, koji se održava od 16. do 26. veljače, premijerno će biti prikazan film o kraljici disco glazbe Donni Summer ‘Love To Love You’.

Film, pod nazivom ‘Love To Love You’, opisan je kao osobni portret kraljice disca i njezinog uspona do velike popularnosti zahvaljujućima hitovima kao što su ‘I Feel Love’, ‘Bad Girls’ i ‘Hot Stuff’ itd. Film će svoju premijeru imati na Berlinskom filmskom festivalu prije nego krene u distribuciju putem streaming servisa.

Dokumentarni film ‘Love to Love You’ o Donni Summer donosi jedan specifičan pogled na ovu jedinstvenu glazbenicu u trenutku stvaranja glazbe koja je vodi od avangardne glazbene scene u Njemačkoj, do blještavila i jakih svjetala plesnih klubova u New Yorku, pa sve do svjetskog priznanja. Njezin glas i njezine pjesme definitivno su postale soundtrack jednog doba koje je ispričano kroz svjedočanstva njezinih prijatelja, njezine obitelji i kolega. Film sadrži obilje fotografija i nikad prije viđenih kućnih video snimaka koje je često snimila sama LaDonna Adrian Gaines poznatija kao Donna Summer. Film se djelomično bavi i njezinim slikanjem uz glazbenu karijeru uz brojne uspone i padove koje je doživjela tijekom svoje glazbene karijere.

Dokumentarac ‘Love To Love You’ su režirali Oscarom i Emmyjem nagrađeni redatelj Roger Ross Williams, te njezina kći Brooklyn Sudano.

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]