Na motoru s maloljetnikom bježao policiji: Prolazio kroz crveno, oduzimao prednost. Kažnjen je s gotovo 33 tisuća kuna

Međimurska policija izvijestila je da je s gotovo 33 tisuće kuna kaznila 27-godišnjaka koji je, jureći motociklom, bježao policiji i pritom napravio brojne prometne prekršaje.

Policija je tada nepoznatog vozača s putnikom na motoru Yamahi delničkih registracija pokušala zaustaviti u ponedjeljak u 22:40 sati u Čakovcu. Vozač se odbio zaustaviti na posebne svjetlosno zvučne znakove s policijskog motocikla. Nakon toga je nastavio vožnju južnom obilaznicom grada Čakovca te kroz Štefanec, Malu Suboticu i Palovec, gdje se na cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca zaustavio.

S motocikla su sišli vozač i putnik te pokušali pobjeći ‘pješke’, no policija ih je ubrzo stigla i uhitila. Utvrđeno je da je vozač 27-godišnjak s područja općine Pribislavec i da nema upisanu potrebnu “A” kategoriju za upravljanje motociklom. Za putnika je policija utvrdila da se radi o maloljetniku s područja Međimurske županije.

Vozač motocikla je prilikom potjere na dva raskrižja prešao preko upaljenog crvenog svjetla na semaforima, dok je na jednom raskrižju drugom vozilu oduzeo prednost prolaska.

Motocikl je oduzet te je po vučnoj službi prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske, dok su vozaču izdani prekršajni nalozi.

Kazna za te prekršaje iznosi 32.700 kuna te zabranu upravljanja “A” kategorijom u trajanju od 11 mjeseci i 18 negativnih prekršajnih bodova.

Komentiraj