PJR

Na međunarodnoj konferenciji o javnoj nabavi predstavit će se stručnjaci iz Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije i Slovenije

Sredstva koji se troše kroz javnu nabavu “predstavljaju 12 do 15 posto BDP-a država članica EU”. Na primjeru Hrvatske, godišnja vrijednost javnih nabava prosječno je “na razini jedne trećine državnog proračuna”.

“Ako situaciju pogledamo iz te perspektive, vidimo koliko je važno najbolje iskoristiti prilike koje pružaju javne nabave i kako navedena sredstva najbolje usmjeriti, odnosno utrošiti“, rekla je Ana Fresl, direktorica konzultantske tvrtke PJR koja organizira 2. Međunarodnu konferencija o javnoj nabavi na temu: “Razmjena iskustava o ključnim izazovima u praksi javne nabave”.

“Dovoljno je spomenuti da samo 10 posto ušteda predstavlja vrijednost koja se kreće oko 4 milijarde kuna na godišnjoj razini, a koju je, očito, onda moguće uložiti u nove projekte ili investicije“, naglasila je Fresl te istaknula kako su razmjena dobrih i loših iskustava i suradnja različitih korisnika ključni faktori uspjeha u procesu javne nabave.

Na ovogodišnjoj Konferenciji, koja će se održati 23. i 24. svibnja u hotelu Kvarner u Opatiji, sudionici će dobiti niz primjera iz međunarodne prakse javne nabave, odgovore na niz pitanja, uz razmjenu iskustva s domaćim i stranim stručnjacima. Primjere i praksu javne nabave zemalja članica iznijet će četiri stručnjaka iz Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije i Slovenije.

Počasni partner konferencije je Hrvatska udruga poslodavaca. Partneri konferencije su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Grad Koprivnica. Na konferenciji će također govoriti predstavnici Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu i Agencija za reviziju sustava provedbe programa Europske unije.

Komentiraj