Na Markovu trgu novi prosvjed protiv covid potvrda

Na Markovom trgu u Zagrebu u srijedu navečer održava se novi prosvjed protiv covid-potvrda i cijepljenja, javlja index.hr.

Okupljeni se protive širem uvođenju covid-potvrda koje će 15. studenoga postati obavezne u javnim i državnim službama.

Prosvjednici su se počeli okupljati oko 17:30. Stigao je Ivan Lovrinović iz stranke Promjenimo Hrvatsku i Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta.

Jedna od prosvjednica kaže da njena kćer mora dokazati da nije bolesna ako želi nastaviti školovanje. “To je kršenje ustavnih prava”, kaže.

Prosvjednici nose transparente. “Necijepljeni ne zaslužuju otkaz”, “Ne želimo podjele na cijepljene i necijepljene”, piše na transparentima.

Prosvjednici su nakon govora krenuli u povorku koja će obići trg, dio njih moli.

Na prosvjedu je i Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta, kaže da ne bi bilo dobro da Crkva uvede restrikcije za dolazak na misu.

Prosvjedovali su i u utorak navečer, kada ih se na trgu okupilo nekoliko stotina. Prosvjednici su molili krunicu i hodali u koloni kojoj je na čelu bio čelnik ultrakatoličke udruge Vigilare Vice Batarelo. Održali su i govore.

Prosvjedi su u utorak održani i u drugih šest gradova, a najavljeni su i večeras u Osijeku, Zadru, Splitu, Šibeniku, Puli te Vinkovcima.

 

Komentiraj