Na Malom Lošinju ubijena 16-godišnjakinja, uhićen muškarac, oglasila se i policija

Policijska uprava primorsko-goranska istražuje slučaj sumnjive smrti. Šesnaestogodišnja djevojka pronađena je mrtva, potvrdio je za N1 načelnik policije Josip Gazelj.

Sumnja se na nasilnu smrt. Prema pisanju medija, uhićena je muška osoba koju policija dovodi u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela.

“Jutros smo dobili dojavu da je pronađeno tijelo mlađe ženske osobe. Očevid tek treba krenuti oko 11 sati. U ovom trenutku ne možemo dati više informacija, no svakako ćemo s više informacija izvijestiti najkasnije oko podneva”, rekli su za Index iz Primorsko-goranske policije.

Jutarnji neslužbeno doznaje da je ubojica upao u kuću u kojoj su bile majka i kćer. Navodno se radi o njihovom susjedu i u ovom trenutku se ne zna koji je bio ubojičin motiv.

Prema pisanju lista, ubojica je krenuo na majku, a 16-godišnjakinja je pokušala obraniti majku. Počinitelj ju je ubio nožem te je pobjegao s mjesta zločina.

16-godišnjakinja je bila učenica Srednje škole Ambroza Haračića, a kada je muškarac upao u kuću navodno se spremala za školu.

Oko podneva priopćenjem se oglasila policija.

“Danas, 14. veljače u jutarnjim satima policija je zaprimila dojavu o ozlijeđenoj ženskoj osobi mlađe životne dobi u Malom Lošinju. Djelatnici Hitne medicinske pomoći Mali Lošinj ozlijeđenoj su pružili potrebnu medicinsku pomoć, ali je nažalost preminula.

Na mjestu događaja policijski službenici provode očevid, kojim rukovodi zamjenica županijske državne odvjetnice Županijskog državnog odvjetništva  u Rijeci.

Prema dosadašnjim saznanjima riječ je o nasilnoj smrti, a nedugo nakon dojave policija je u službene prostorije privela mušku osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti smrti djevojke”, navodi se u priopćenju.

Načelnik PU primorsko – goranske Tomislav Dizdar u izjavi za Radio Rijeku potvrdio je da policija obavlja očevid i druge radnje kako bi se potvrdilo da je riječ o kaznenom djelu ubojstva te dodao da je  prema dosad utvrđenom počinitelj već u policijskoj postaji.
“Angažman policijske postaje Mali Lošinj rezultirao je dovođenjem u prostore policije jedne osobe i potragom za vjerojatno drugom osobom, moramo obaviti sve policijske radnje do kraja, očevid, obdukciju, da se potvrdi da je riječ o kaznenom djelu ubojstva i počinitelju kojeg prema svemu dosad najvjerojatnije  već imamo u policijskoj postaji”, rekao je Dizdar.

Komentiraj