Hina

Na Makarskom primorju više od 32 tisuće turista

Prvog turističkog vikenda u srpnju na Makarskom primorju velike su gužve u cestovnom i trajektnom prometu, a na makarskoj rivijeri odmara se više od 32.000 gostiju, a od ovoga vikenda broj turista će biti i veći, doznaje se u turističkim uredima.

Na državnoj cesti D 8, Jadranskoj magistrali, vozi se usporeno i u dugim kolonama; iz smjera Splita kolona vozila duža je od 5 kilometara, a na prilazu Makarskoj zbog velikih gužvi promet regulira prometna policija.

Znatno je povećan promet i na putnom pravcu Makarska – Vrgorac, te na brzoj cesti od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija i nadalje do autoceste kod Zagvozda.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin, u prve dvije dopodnevne plovidbe danas nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču koji su ostali čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik – Sučuraj, kako se doznaje u ispostavi riječke Jadrolinije, od jutros plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko dva sata, a s Hvara prema Drveniku na ukrcaj se čeka oko sat vremena.

Na makarskom Autobusnom kolodvoru gdje dnevno stiže više od stotinu autobusnih linija, autobusi u dolasku su uglavnom popunjeni, a mali je broj slobodnih mjesta i za odlaske prema Zagrebu te odredištima u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Na Makarskoj rivijeri više od 32.000 gostiju  

Na Makarskoj rivijeri odmara se više od 32.000 gostiju, a od ovoga vikenda broj turista će biti i veći, kažu u turističkim uredima.

Hotelski kapaciteti u kojima boravi više od 12.000 gostiju, uglavnom su popunjeni pa hotelijeri preporučuju prethodnu rezervaciju smještaja, dok u privatnom smještaju ima dovoljno slobodnih mjesta.

Komentiraj