Udarni turistički vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je najveće srpanjske ljetne smjene turista u kojoj će više od deset tisuća gostiju otputovati s mora, a nešto više njih stići na odmor u tamošnja ljetovališta.

Prema najavama hotelijera i stanju bookinga hotelskih kuća te informacijama iz turističkih ureda, ljetovanje na Primorju nastavit će više od 55.000 domaćih i stranih turista.

Srpanj je od samog početka pa sve do ovoga vikenda u broju dolazak i noćenja gostiju za oko pet posto bolji nego lani, a očekujemo da će se tako i špica sezone nastaviti, rekao je u subotu  direktor makarskog turističkog ureda Tonči Lalić.

Dobrim srpanjskim turističkim učinkom zadovoljni su direktori turističkih zajednica Brela i Baške Vode Valentina Vitković i Ante Jurišić koji očekuju da će ovogodišnja sezona u broju gostiju i noćenja biti bolja od lanjske.

Direktor Hotela Makarska Bepo Srzić te njegove kolege iz Brela, Tučepa i drugim hotelskih kuća na Rivijeri također ne kriju zadovoljstvo ovogodišnjim turističkim prometom dodajući kako bi ljeto za hotelijere trebalo biti bolje nego vrlo dobra lanjska turistička godina.

Inače, na državnoj cesti D8 promet je od jutros znatno pojačan, vozi se usporeno u dugim kolonama i sa zastojima, a veće prometne gužve su na prilazima Makarskoj gdje promet regulira policija, Baškoj Vodi, Tučepima i Podgori. Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste promet je u oba smjera znatno pojačan, kao i na putnom pravcu Makarska – Vrgorac preko Biokova.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin u prvoj kao ni u drugoj dopodnevnoj plovidbi nije uspio ukrcati sve putnike i vozila za otok Brač pa je tridesetak vozila ostalo čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj je oko sat i pol vremena, a s Hvara prema kopnu čeka se do sat vremena.

Autobusi na makarski autobusni kolodvor u dolasku i odlasku su popunjeni, uvedene su i dodatne linije, a slobodnih mjesta je vrlo malo.

Hoteli su uglavnom popunjeni, ugošćuju više od 13.000 gostiju pa hotelijeri za nastavak odmora u njhihovim kućama preporučuju prethodnu rezervaciju smještaja, dok u sobama i apartmanima privatnih kućevlasnika  i dalje ima slobodnih postelja.

Komentiraj