NA LUČKOM KOLONA 5 KILOMETARA Na svim hrvatskim cestama promet gust, vozi se u kolonama, gužve i na granicama i lukama

Davor Puklavec/PIXSELL

Na svim cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora, ali i u obratnom smjeru, promet je vrlo gust, vozi se u kolonama koje se sporo kreću, a na nekim cestama kolone povremeno stoje – posljednje su informacije Hrvatskog autokluba.

Vrlo je gust promet na većini cesta pa se vozi u koloni i uz povremene zastoje na:

  • autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2, između tunela Krpani i Sveti Rok (kolona u smjeru mora koja se sporo kreće duga je oko 6 km), a na pojedinim dionicama u oba smjera;
  • autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena (smjer Goričan) kolona je oko 1 km;
  • autocesti A7 pred naplatom Rupa i na dionici u smjeru Krka;
  • riječkoj obilaznici kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre;
  • duž Jadranske magistrale (osobito na dionici Novi Vinodolski-Senj, na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska);

Na izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko 5 km.

Zbog usporenog prometa u Sloveniji poslije graničnog prijelaza Macelj, na naplati Trakošćan (autocesta A2) kolona je oko 3 km. Zbog stajanja u tunelu vozila se zaustavljaju ispred tunela Frukov Krč i Đurmanec.

Zbog veće sigurnosti i protočnosti prometa na autocesti A1, između odmorišta Jasenice i Marune, (od 237+200 km-232+800 km) u smjeru Zagreba zatvoren je trak za spora vozila. Vozi se u koloni koja je u pokretu, uz povremene zastoje.

HAK moli vozače da zbog čestih prometnih nesreća u vožnji u koloni dodatno pripaze na brzinu i način vožnje te sigurnosni razmak između vozila.

>> VRHUNAC SEZONE: Ovog vikenda u Split i okolicu stiže 96 tisuća putnika

Granični prjelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:

Ulazak: Karasovići, Rupa, Plovanija, Kaštel, Nova Sela, Gabela (1 sat), Kamensko (1 sat), Gornji Brgat (1 sat), Zaton Doli

Izlazak: Bregana, Bajakovo (do 3 km), Ličko Petrovo Selo (1 sat, Klek

Oba: Metković (ulaz 2 sata, izlaz 1 sat), Macelj (izlaz kolona 2,5 km, čeka se oko 1 sat) i Goričan

Zbog usporenog prometa u Sloveniji poslije graničnog prijelaza Macelj, na naplati Trakošćan (autocesta A2) kolona je oko 3 km. Zbog stajanja u tunelu vozila se zaustavljaju ispred tunela Frukov Krč i Đurmanec.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema otoku Cresu (Brestova, Valbiska), Rabu (Stinica) i Pagu (Prizna) te u trajektnim lukama Zadar i Split, a povremeno i u pristaništima s otoka prema kopnu.

Komentiraj