Na Ljetnim noćima 22 predstave

Osmu godinu zaredom tijekom ljetnih mjeseci održat će se Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt, ove godine od 28. lipnja do 2. kolovoza. Bit će izvedena čak 22 naslova, a osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT, kao što su Njuške, SHAKEspeare na Exit, Kako misliš mene nema?!, Taksimetar, Pluća, CABAres CABArei, Izložak br. 49, Balon, Münchhausen, publika će moći pogledati četiri regionalna i četiri domaća gostovanja te suradnju zagrebačke i američke kazališne akademije.

Izvest će se tako, primjerice, “Franky i Johnny”, koprodukcija Narodnog pozorišta u Beogradu, Narodnog pozorišta Sombor i Beo art produkcije iz Beograda te nagrađivana “Čekaonica” u koprodukciji beogradskog Ateljea 212 i Kulturnog centra Pančevo. Pred sam kraj festivalu će se pridružiti gosti iz Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice s predstavom “Gluha svadba”te Gradsko pozorište Jazavac iz Banja Luke s predstavom “Malo blago”. Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati legendarne “Stilske vježbe” Kazališta Planet Art, nagrađivanu predstavu “Kako život” Kazališta Moruzgva, “Nemreš pobjeć’ od nedjelje” Ludens Teatra te “Oleannu” Putujućeg kazališta i Scene Ribnjak.

‘’Ovaj festival postao je već tradicionalni dio zagrebačke kulturne ponude za vrijeme ljetnih mjeseci kada većina kazališta zatvara svoja vrata, a zanimljiv je po tome što se ne sastoji samo od naslova s Exitova repertoara, nego se uvijek trudimo program obogatiti zanimljivim i aktualnim domaćim i regionalnim gostovanjima. Ove godine publika će imati priliku birati između čak 22 kvalitetna naslova i nadam se da će svatko pronaći nešto za sebe”, rekao je za Nacional Matko Raguž, ravnatelj Teatra Exit.

Komentiraj