Više od desetak migranata i izbjeglica, većinom afganistanskih državljana, ozlijeđeno je u noći s nedjelje na ponedjeljak nakon sukoba sa skupinom krajnje desnica na otoku Lezbosu, navodi policija.

Sukobi su počeli u nedjelju navečer nakon što je skupina krajnje desnice “Patriotski pokret” pozvala na okupljanje ispred glavnog trga u Mitileni, središtu otoka, gdje je kampiralo od utorka blizu 200 Afganistanaca s obiteljima u znak prosvjeda protiv bijednih uvjeta boravka na otoku.

Usprkos naporima policije da kontrolira situaciju, skupina krajnje desnice bacala je boce s vodom i baklje te je lakše ozlijedila više od desetak Afganistanaca koji su prebačeni u bolnicu, po prvim informacijama policije.

Sukobi su trajali čitavu noć i prerasli u tučnjavu između krajnje desnice i anarhista koji su došli spasiti migrante.

Policija je bacala suzavac kako bi rastjerala gomilu i evakuirala trg gdje su bili migranti, primorani vratiti se u prihvatne centre na otoku.

Komentiraj

PREKOEPA/STR
Podijeli objavu
Prethodni članakVIDEO: Peter Parker se seli iz grada New Yorka
Sljedeći članak“Odluka je bila ishitrena i nervozna”
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.