NA LANCU DA SE NE POKOLJU Pogledajte kako danas izgledaju psi iz splitskog horor dvorišta

Autor:

Screenhot/Grad Split/Facebook

Na Facebooku Grada Splita objavljen je video u kojem se vidi dio spašenih pasa iz splitskog horor dvorišta. Među 60-ak zatočenih pasa je bilo i vukova te štenaca, a pretpostavlja se da ih je vlasnik koristio za borbe.

“Danas smo još jednom posjetili pse o kojima smo preuzeli brigu nakon što su privremeno oduzeti neodgovornom vlasniku. Drago nam je pratiti njihov napredak i socijalizaciju. Pogledajte s današnjeg obilaska mjesta na kojem se trenutno nalaze i nove lokacije koja se priprema za njihov skori prihvat”, objavili su iz grada.

HOROR U SPLITU Pse i vukove držao u očajnim uvjetima. Koristio ih za rasplod i ilegalne borbe

Podsjetimo, ugledni splitski psihijatar držao je u Splitu 67 pasa. Među njima je bilo šest štenaca, te dva vuka, mužjak i ženka. Psi su uglavnom bull pasmine i pretpostavlja se da su korišteni za borbe. Sumnja se i da je psihijatar vukove doveo kako bi povećao borbenu sposobnost pasa.


Odgovarajući na kritike kojom se osuđuje sporost pri rješavanju problema, zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević je rekao da smatra da se u ovom slučaju do rješenja došlo iznimno brzo. Kako je napisao u Facebook komentaru, u manje od 70 dana osmišljen je projekt na Karepovcu, gdje se gradi privremeni smještaj za pse.

DVA NAPADA U ISTOM DANU Uhićena vlasnica pasa koji su u Zagrebu izgrizli dvoje ljudi i njihove pse

“Za sve za koje je postojala opcija odlaska u azile diljem RH to je napravljeno, ovih 45 koji su ostali to se ne može napraviti, a nigdje nema toliko bokseva na raspolaganju zato ih gradimo na Karepovcu. Lako je filozofirati na društvenim mrežama, ali nitko nije predložio alternativu jer je nema. Od puste brige za životinje nitko se nije javio da bi financijski ili na bilo koji drugi način pomogao istima. Čim budu boksevi gotovi navedeni će se tamo prebaciti, do tad moraju biti na lancu jer alternative nema, a da ih se pusti s lanca poklali bi se međusobno“,  istaknuo je Ivošević.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
NijeRuza

prije 4 tjedna

Ma kažem ja vama da ti kvazi-naučnici ni za šta nisu! Čim netko može Freuda uzeti za svoju perspektivu, odmah znaš da je to teški psihopata!

Avatar photo
Lumumba

prije 2 tjedna

I taj je liječio ljude? Svaka čast životinjama, no najprije treba provjeriti stanje njegovih pacijenata. O njima ni slovca?