Na kruzeru kod Yokohame u karanteni i šestero Hrvata

Na kruzeru Diamond Princess koji je u utorak u luci u Yokohami stavljen u karantenu ima desetak ljudi zaraženih koronavirusom.

Na kruzeru je, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, šestero Hrvata. Bit će u karanteni 14 dana, a za sada nema drugih informacija.

Desetak putnika kod kojih je zaraza potvrđena prevebačeni su u bolnicu u prefekturi Kanagawa, dok oko 3700 putnika i članova posade ostaje u dvotjednoj karanteni.

Za još 273 osobe zatraženi su dodatni testovi jer se sumnja da bi mogli biti zaraženi. Liječnički pregledi su počeli nakon što je putniku iz Hong Konga koji je na brodu bio u siječnju potvrđen koronavirus.

Muškarac je sredinom siječnja doletio u Japan iz Kine, a potom brodom Diamond Princess otputovao u Hong Kong te se tamo iskrcao. U subotu je potvrđeno da je taj osamdesetogodišnjak zaražen koronavirusom.

Osim ovog kruzera, u luci u Hong Kongu usidren je još jedan brod, kruzer The World Dream, zbog sumnje da među putnicima ima zaraženih koronavirusom. Tom kruzeru s 1800 putnika odbijen je pristanak u luku u Tajvanu, pa je zaustavljen u Hong Kongu, objavio je Reuters.

Virus je na tom kruzeru dijagnosticiran trima Kinezima iz unutrašnjosti zemlje koji su krstarili od 19. do 24. siječnja.

Prema posljednjim podacima Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC), u svijetu su od koronavirusa preminule 493 osobe, a zaraženo je 24.530 ljudi.

Komentiraj