Na karnevalu u Mostaru spaljena lutka s likom Martine Mlinarević

Na mostarskom karnevalu u utorak navečer je spaljena lutka s likom Martine Mlinarević, književnice i bosanskohercegovačke veleposlanice u Češkoj, javlja Klix.ba.

Organizacijski odbor karnevala prije spaljivanja lutke poručio je kako je kao glavni krivac za ovogodišnje nedaće optužena “Bukaču Huzurpator”, lutka koja asocira na lik Martine Mlinarević. Predsjednik Karnevala Božidar Puljić objasnio je kako se ne radi o spaljivanjeu lika i djela Martine Mlinarević kao osobe, već kao pojave koja je vezana uz nju te kako udruga ovu tradiciju spaljivanja na lomači lika osobe koja se proglasi krivom za svako zlo tijekom godine njeguje već 20 godina.

“Mi smo spalili i lika gradonačelnika i predsjednika vlade i brojne druge u satiričnoj formi, ali nikada kao osobu”, kazao je Puljić.

“Kad mislis da si vidio sve…i dozivio sve. U Mostaru spalili mene na karnevalu. Ono kad si kriv za svo zlo sto je pogodilo Hercegovinu i Mostar zadnjih godina.
Dakle ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovacki maloumnici mogu dzabe napraviti. Fala braco!” napisala je u objavi.

 

Komentiraj