Na Jadranu sunčano, u unutrašnjosti smanjenje naoblake, izdana upozorenja za gotovo cijelu zemlju

Na sjevernom Jadranu u utorak će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, a u unutrašnjosti djelomično smanjenje naoblake, najprije u sjeverozapadnim predjelima. Kiše će još biti u Slavoniji, Lici te Dalmaciji gdje je ujutro moguć i poneki izraženi pljusak, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima, a još u prvom dijelu dana na jugu istočnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 8 do 13, a na Jadranu od 14 do 18 °C.

Meteoalarm je zbog jake, ponegdje olujne bure, izdao upozorenje narančaste boje za područje Rijeke, a žuta za područja Gospića i Knina. Upozorenja žute boje zbog vjetra, obilne kiše i mogućih grmljavinskih pljuskova na snazi su za područja Splita i Dubrovnika. Zbog magle Meteoalarm je izdao upozorenja žute boje za područja Zagreba i Karlovca.

U srijedu na Jadranu i u gorskim predjelima većinom sunčano. U nizinama unutrašnjosti djelomice sunčano, ujutro uz mjestimičnu maglu ili niske oblake koji se ponegdje mogu i dulje zadržati.

Vjetar većinom slab, u gorju i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura postupno slabjeti i poslijepodne okrenuti na sjeverozapadnjak, osobito prema otvorenom moru. Najniža temperatura zraka od 1 do 6, a na Jadranu od 9 do 14 °C. Najviša dnevna uglavnom između 9 i 12, a na Jadranu te unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 15 do 19 °C.

Komentiraj