Na Jadranu pretežno sunčano, u unutrašnjosti magla i niska naoblaka

Na Jadranu i područjima uz njega danas će prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U središnjoj i istočnoj unutrašnjosti magla i niska naoblaka, dugotrajni uglavnom na istoku, a na zapadu se očekuju i sunčana razdoblja, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar u nizinama većinom slab, u gorju do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak koji prema otvorenom moru može biti jak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti između 3 i 8, u mjestima s dugotrajnom maglom niža, a na Jadranu između 12 i 16 °C.

Meteoalarm je zbog magle izdao upozorenja žute boje za područja Osijeka i Zagreba, a upozorenja su izdana i za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal zbog mjestimice pojačane bure.

Sutra oblačno u većem dijelu unutršnjostu, mjestimice maglovito. Ponegdje je moguć slab snijeg. Poslijepodne se u gorskim područjima očekuju sunčana razdoblja. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano.

Vjetar na kopnu slab, na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni, ponegdje i zapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na Jadranu između 4 i 9 °C. Najviša dnevna temperatura od -2 do 2 u nizinama, od 2 do 7 u gorju te između 11 i 15 °C na obali i otocima.

Komentiraj