Na izložbi maketa brodova u Rijeci 110 brodomaketara iz osam zemalja

Screenshot YouTube

Svjetsko natjecanje brodomaketara i izložba maketa brodova „Rijeka 2021“, na kojemu se predstavljaju maketari iz osam zemalja sa 180 maketa brodova, svečano su u nedjelju otvoreni u zgradi Exportdrva na riječkoj Delti.

Natjecanje je okupilo 110 brodomaketara iz Bjelorusije, Bugarske, Češke, Hrvatske, Italije, Poljske, Rumunjske i Ukrajine.

Predstavljene su brodomaketarske reprezentacije i suci, a u prigodnom programu nastupili su ženska klapa Luka i Prve riječke mažoretkinje.

Izložba maketa brodova „Rijeka 2021“ bit će otvorena za javnost do 19. rujna, a publika će osim maketa brodova moći pratiti i proces ocjenjivanja maketa.

Na svečanosti su bili gradonačelnik Marko Filipović, pročelnica županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, predstavnik međunarodne organizacije NAVIGA Martin van Gelderen, izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske Željko Jovanović, predstavnici organizatora i reprezentacija.

Organizatori Svjetskog natjecanja brodomaketara i izložbe maketa brodova „Rijeka 2021“ su Centar tehničke kulture Rijeka i Hrvatski savez brodomaketara, pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića te uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Komentiraj