Na IX. Festi Choralis 12 zborova, jedan vokalni ansambl i klapa

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Smotra zborova, vokalnih ansambala, klapa i glazbenih sastava Sveučilišta u Zagrebu održat će se u petak navečer u Hrvatskome glazbenom zavodu (HGZ) u sklopu programa “Universitas cantat” i pod visokim pokroviteljstvom rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa.

Glazbeni događaj zajednički organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF) Sveučilišta u Zagrebu s dekanicom prof. dr. Aleksandrom Čižmešijom i u suradnji s koordinatorom programa “Universitas cantat” mo. Josipom degl’ Ivellijem.

12 zborova, jedan vokalni zbor i jedna klapa s 14 sveučilišnih sastavnica

Na ovogodišnjoj smotri, koja će početi u HGZ-u u 19 sati, nastupit će 12 zborova, jedan vokalni ansambl i jedna klapa, koji djeluju u sklopu 14 sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Svečani koncert počet će uvodnim riječima glavnoga koordinatora smotre maestra Josipa degl’Ivellija i suorganizatorice dekanice PMFa Aleksandre Čižmešije. Smotru će otvoriti rektor zagrebačkoga Sveučilišta Damir Boras, a program će voditi novinarka i urednica Tanja Popec.

Nastupit će – akademski zbor  “Arhiton” s Arhitektonskoga fakulteta, akademski zbor “Ab ovo” Veterinarskoga fakulteta, mješoviti pjevački zbor “Ufovci” Odsjeka u Zagrebu Učiteljskoga fakulteta, pjevački zbor studenata Medicinskoga fakulteta “Lege artis”, zbor “Sonus oeconomicus” Ekonomskoga fakulteta, pjevački zbor PMF-a “Cantus Naturae”, akademski zbor “Vladimir Prelog” Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, pjevački zbor Stomatološkoga fakulteta “Z(u)bor”, akademski muški zbor s FER-a, akademski pjevački zbor Fakulteta organizacije i informatike, pjevački zbor Hrvatskih studija i akademski zbor “Concordia” Filozofskoga fakulteta.

Nastupit će i ženski vokalni sastav “Rezonanca” Fakulteta elektotehnike i računarstva (FER) te klapa “Sorelo” s Edukacijsko-rehabilitacijskoga fakulteta.

Komentiraj